sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Äideille


Aurinkoista äitienpäivää!



Leivoin yhteishyvän ohjeella kahden värin brownies kakkua.
Ihan hyvää tuli,pohja on tosi tujua suklaista,ehkä ens kerralla käyttäisin normisuklaata
enkä tummaa niinkun ohjeessa käskettiin. 

Kahden värin browniet

suklaataikina
300g tummaa leivntasuklaata
200g margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3,5dl erikoisvehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

tuorejuustokerros
300g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja

voiteluun
1rkl margariinia
koristeeksi 
50g rouhittua valkosuklaata

Voitele kulmikas (n.20cm x 30cm)vuoka. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina.sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula. Yhdistä jauhot,vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta nokareita suklaatakinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinan pintaan niin,että suklaa -ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan. Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi. Jäähdytä hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi. Halutessasi voit koristella rouhitulla valkosuklaalla.



Ihana lämmin päivä tulossa!
Nautitaan!



14 kommenttia:

  1. Ihanaa & herkullista Äitienpäivää sinulle!

    VastaaPoista
  2. Nam! Resepti kuulostaa hyvältä. Ihanaa äitienpäivää sinnekkin!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa ja aurinkoista äitienpäivää!

    VastaaPoista
  4. Nam mitä herkkua! Ihanaa Äitienpäivää!

    VastaaPoista
  5. Aurinkoista äitienpäivää! <3

    VastaaPoista
  6. Nam, kuulostaapa herkullisilta!:) Oikein ihanaa äitienpäivää sinulle!

    VastaaPoista
  7. Iloista äitienpäiväiltaa :) Täällä on masu täynnä mansikkakakkua, nam!

    VastaaPoista
  8. Oi nam, browniesit vaikuttaa hyviltä. Mä olen tumman suklaan ystävä, joten resepti menee ehdottomasti kokeiluun.

    VastaaPoista