Iltaa hillotehtaalta!
Oon tänään keitelly ison satsin paholaisen hilloa!Viime kerrasta onkin aikaa kun oon sitä tehny ja nyt teinkin oikein kunnon satsin ettei heti lopu kesken!Se on niin hyvää ja sopii mihin ruokaan tahansa!Tätä vien päiväkodin tädeillekkin pikkupurkit.
Ohje on Dan sukkerin sivuilta,mä tein tuon kaksinkertaisena,samalla pilkkomisella ja sotkemisella tulee ismpikin määrä!
800 g tomaatteja tai
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.
Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.
Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.
Tarjoa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.
Perjantaina haettiin niitä minikuusia,tämä minimännyn oksa päätyi keittiön ikkunalle lasipurkkiin. Purkin päälle laitoin vanhan säärystimen. Kuusen heitin jo pihalle,meni hermo niihin havuihin!Se ei ehtinytkää kuviin mutta tuo mänty on kiva!Se ei ees varise!
Tänään ajattelin vielä vaihtaa olkkarissa järjestystä ja laitella lisää joulujuttuja. Hommiin siis!:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti