torstai 21. elokuuta 2014

Mustikka-rahkapiirakka


Alkuviikosta leivoin pitkästä aikaa mustikkapiirakkaa ja tää on niin herkkua joten laitetaan ohje jakoon :)

Oon tehnyt samalla ohjeella ennenkin pellillisen ja nyt puolitin sen ja tein vuokaan. Koitan aina laittaa pellillisestä jotain pakkaseenkin mut tämä piirakka ei oo vielä koskaan päässyt pakastimeen asti, kaikki on menny aina heti!Tämä ohje siis pellilliseen. 

Taikina ja muruseos

250g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
2 dl piimää
2 munaa

Täyte

500g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
mustikoita

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon voisula. Jaa taikina kahtia. Säästä toinen puoli pinnalle tulevaan muruseokseen. Sekoita pohjaksi tulevaan taikinaan munat ja piimä. (Mulla ei ollut piimää joten laitoin pohjaankin maitorahkaa, toimii niinkin! ) Mustikoiden määrääkään en mitannut, oisko reilu puoli litraa?
Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Valmista täyte ja levitä se pohjan päälle, lopuksi muruseos ja paista 200 astetta ja n. 30 minuuttia. On hyvää!




Hain puutarhasta kaikki loputkin syysleimut sisälle maljakkoon ennenkuin ne nuukahtaa pihalle pystyyn. Ilmat viilenikin tosi reilusti, näin aamuisin varsinkin on jo aika kylmä. 

Kiva viikonloppu tiedossa, meillä on bloginaisten kanssa treffit tällä kertaa kokkolassa ja perjantai-iltana suunnataan Juthbackan markkinoille. Kun nyt ei sataisi. Ootteko te menossa markkinoille?

Ens viikolla postailen siitä perintöhuonekalusta, siihen asti moikat ja mukavaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti