maanantai 2. joulukuuta 2013

Jouluinen Tukholma


Aivan huikean ihana pitkä viikonloppu takana. Koko syksy tätä reissua odotettiin ja suunniteltiin ja torstai-iltana sitten vihdoin nähtiin pitkästä aikaa koko porukalla. Blogiyhteistyön merkeissä Visit Swedenin ja Viking Linen kanssa pääsimme ihastelemaan jouluista Tukholmaa. Mukana menossa olivat  JonnaAllidaaliaAnskuKikke ja Iida Emilia
Mahtavia naisia ihanien blogien takana!
Torstaina hypättiin Grace-laivaan ja ilta vietettiin joulubuffassa herkutellen ja kuulumisia vaihdellen. 






Perjantaiaamuna herättiin  jouluvalojen täyttämästä Tukholmasta. Majoittauduttiin upeaan Scandic Grand Central hotelliin ja lähdettiin kiertelemään kaupungille.  Hotelli sijaitsee aivan Tukholman keskustassa ja läheltä löytyvät Centralstation josta kulkevat junat, metro, bussit ja Arlanda Express. Tyylikäs hotelli kivoine yksityiskohtineen ja aamupala oli todella maittava ja hienosti laitettu esille. 





Perjantaipäivä menikin kokonaan Tukholman keskustan joulutunnelmaa ja näyteikkunoita ihastellessa ja tietysti kaupoissa kierrellessä ja shoppaillessa, ostoksista postailen toisella kertaa.
Juiceverketillä käytiin juomassa herkulliset smootiet. Mun juoma sisälsi tuoretta omenaa, vaniljaa, mustikkaa ja inkivääriä. Kunnon vitamiinipommi ja taas jaksoi shoppailla!  
Tukholmassa on tosi paljon kivoja sisustuskauppoja ja mahtavaa että meillä oli mukana naisia jotka tiesi mistä mitäkin löytyy. Välillä käytiin kahvilla ja syömässä ja taas mentiin! Illalla ei tarvinnut unta odotella kun päästiin sänkyyn. 


Tukholmassa todella panostetaan joulukoristeluun ja valoihin, niitä oli ihan kaikkialla. Tosi upean näköistä. Vielä kun ois ollut pikkuisen lunta mutta tuolla kyllä pääsi todelliseen joulutunnelmaan ilman sitäkin. 






Lauantaina mentiin ratikalla Skanseniin.  Koko Skansen ei sanonut mulle oikein mitään joten googlettelin siitä vähän tietoja ja tässä teillekkin jotain infoa. Skansen on vihitty käyttöön jo vuonna 1891 ja sen tarkoitus on esitellä elämää eri puolilla Ruotsia eri ajanjaksoilta. Perustaja Artur Hazelius pelkäsi maan monien perinteiden ja tapojen unohtuvan historiaan teollistumisen myötä.  Skansenista tuli malli Skandinavian muille ulkomuseoille. Hazelius osti n.150 taloa eripuolilta ruotsia ja lähetti ne osa osalta museoon jossa ne rakennettiin uudelleen.  Alueelta löytyy mm. 1870-luvun leipomo, 1840 luvulta peräisin oleva postitalo ja Segloran kirkko joka on rakennettu vuonna 1729 ja on nykyään yksi Ruotsin suosituimmista vihki- ja rippikirkoista. 



Tuonne oiskin ihanaa lähteä kesällä uudelleen lasten kanssa ja käydä samalla Junibackenissa, tivolissa ja eläintarhassa. 



Tuntui niinkuin aika ois pysähtynyt täällä kierrellessä. Postitalosta sai lähettää kortteja ja kaikki myyjät olivat pukeutuneet ajan hengen mukaisesti. Ulkoa sai ostaa glögiä, leivonnaisia ja kaikenlaisia jouluisia käsitöitä. Jotain pientä tarttuikin mukaan ja glögi lämmitti ja maistui hyvältä pienessä pakkasessa.














Skansenin jälkeen ehdittiin käydä vielä vanhan kaupungin joulumarkkinoilla ja tehdä viimeiset ostokset ennen kotimatkalle lähtöä. Laivalla syötiin jälleen masut täyteen seisovassa pöydässä. Ihan mahtavaa luksusta oli päästä monta kertaa valmiisiin ruokapöytiin. 



Ihan mieletön reissu, tätä muistellaan vielä pitkään!
 Kiitos naiset loistavasta seurasta! Jouluinen Tukholma on kyllä ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoinen paikka. 



* Postaus toteutettu yhteistyössä 
Visit Swedenin ja Viking Linen kanssa* 






13 kommenttia:

  1. Erittäin mukavalta reissunne kuulostaa ja kuvista näyttää. Ihania jouluvaloja, kransseja ja koristeita. Kiitos, kun otit näin virtuaalisesti mukaasi Tukholmaan.

    VastaaPoista
  2. Varmasti mieleenpainuva ja ikimuistoinen reissu :)

    VastaaPoista
  3. Ihanalta kuulostaa teidän reissu ja ihanan näköisiä kuvia olet ottanut :)

    VastaaPoista
  4. Voi miten kivan kuuloinen reissu! Ja mukava, kun laitoit paljon kuvia. Näitä on aina kiva katsella :)

    VastaaPoista
  5. Kivannäköinen kaupunki, mukavaa että oli onnistunut reissu! :)

    VastaaPoista
  6. Tosi ihanalta reissunne kuulostaa :-) Varmasti tuota odotti innolla ja nyt voi ihanin muistoin muistella ja kuvia katsella :-)

    Olipa muuten ihana nähdä tuo silta valaistuna mitä itse olen kahtena vuonna kuvannut valot pimeänä :-) Kiitos tästä ihanasta postista! <3

    VastaaPoista
  7. Varmasti upea reissu! Ihania kuvia täynnä tunnelmaa! <3

    VastaaPoista
  8. Kivoja reissu kuvia, varmasti ollut mukava matka :)

    VastaaPoista
  9. Kyllä kuulostaa mahtavalta teidän reissu! :) Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  10. Kiitti ihanasta matkaseurasta !
    Upeita kuvia !

    VastaaPoista
  11. Oooh...mahtava reissu varmasti! Tuonne ois kiva joskus päästä:)

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia! :) Ois kyllä upeeta päästä jonnekin just näin joulun alla.. Lontooseen tai Tukholmaan tai Berliiniin..

    VastaaPoista